'İstikrarın tek adresi başkanlıktır'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, soruları yanıtlayıp gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

  • 867

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları yanıtlayıp değerlendirmelerde bulunuyor.

İstikrarın tek adresinin başkanlık olduğunu belirten Bakan Yıldırım, 'Bunun için başkanlık konuşulsun istiyoruz. Önyargılarla konuşulmasın. Vatandaş, başkanlık sisteminin artısını eksisini anlasın. 'Ülke bölünecek', yok böyle bir şey' dedi.

'450 bin masum insanın ölmesine niye seyirci kaldınız ?'

Yıldırım, Rusya ile ABD arasında Suriye'de varılan anlaşmaya ilişkin olarak da şunları belirtti:

'Maalesef gerek Rusya, gerek ABD bölgede belli ki bazı konularda bir zımni anlaşma içerisine girmişler. Madem anlaşacaktınız 450 bin masum insanın, çocuğun, büyüğün ölmesine niye seyirci kaldınız bugüne kadar? İnsanlık bunu soruyor, dünya bunu soruyor. Üstelik de milyonlarca insan hayatta kalabilmek için yerlerini, yurtlarını terk etti. Bu konuda dünyaya en güzel örneği Türkiye gösteriyor. 3 milyona yakın mülteciyi bağrına bastı.'www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme