'İslamın yeryüzündeki en büyük gayesi selamdır'

Diyanet İşleri Bakanı Görmez, İslam dininin üç büyük gayesinin selam, eman ve vahdet olduğunu belirterek, İslamın yer yüzündeki en büyük gayesinin selam olduğunu söyledi.

  • 808

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ''İslam dünyasına baktığımızda, İslam selama dönüşmüyor, her yerde savaş, cinayet şebekeleri, terör, din adına işlenen cinayetler… İstirham ediyorum, bilhassa son on yıllarda İslam dünyasında çıkan bu yanlış düşünceleri, kendi ülkelerinize, coğrafyalarınıza, çocuklarınıza taşımayın.'' dedi.

Görmez, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İpsala ilçesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bugün bütün alemlere gönderilen Hazreti Muhammed'i selamlamak için bir araya geldiklerini, etkinliğe sadece Balkanlar'dan gelen din adamlarının değil, Müslümanların kalbindeki Peygamber sevgisinin peşine takılarak kilise mensuplarının da geldiğini belirtti.

Kutlu Doğum’un tüm insanlığın, tüm Müslümanlığın yeniden birleşmesine vesile olmasını dileyen Görmez, ''Bu sene çağrımız 'Gelin birlik olalım' çağrısı. İpsala'da yaptığımız bu programın özel bir anlamı var. Hepiniz gelerek, şunu dediniz; Ülkelerimizin arasına sınırlar konabilir ancak kalplerimizin arasına hiçbir sınır konulamaz. Ancak bir sevda var ki ona sınırlar konulamaz, o sevda Muhammed Mustafa sevdası, Peygamber sevgisidir.'' diye konuştu.

Görmez, etkinlikte okunan selaları az ötede Dimetoka’da 100 yıldır ezan sesine hasret kalmış Çelebi Mehmet Camisi'ne armağan ettiklerini söyledi.

Bu sene ilan ettikleri temanın ''Hz. Muhammed, Tevhid ve Vahdet'' olduğunu anlatan Görmez, Kelime-i Tevhid'in Müslümanları tüm kan kardeşliğinden öte, birbirine bağladığını vurguladı.

"İslamın yeryüzündeki en büyük gayesi selamdır" 

İslam dininin üç büyük gayesinin selam, eman ve vahdet olduğunu aktaran Görmez, İslamın yer yüzündeki en büyük gayesinin ise selam olduğunu vurguladı.

Görmez, bugün İslam dünyasında İslamın selama dönüşmediğine işaret ederek, şöyle devam etti:

''İslamın yeryüzündeki en büyük gayesi selamdır, selam barış demektir. Kimi görürsek, tanıyalım, tanımayalım selamün aleyküm diyoruz. Sen barışsın, selam sendendir ya Rabbi diyoruz. Ancak bugünlerde İslam dünyasına baktığımızda, İslam maalesef selama dönüşmüyor. Niçin İslam selam getirmiyor? İkincisi iman, iman güveni beraberinde getirir, iman emanı getirir. İmanın olduğu yerde güven olur. Mümin aynı zamanda güvenilir demektir. Tevhid de vahdet getirir. İslam dünyasına baktığımızda, İslam selama dönüşmüyor, her yerde savaş, cinayet şebekeleri, terör, din adına işlenen cinayetler… İstirham ediyorum, bilhassa son on yıllarda İslam dünyasında çıkan bu yanlış düşünceleri, kendi ülkelerinize, coğrafyalarınıza, çocuklarınıza taşımayın. Bunun yolu, onları dinimiz konusunda, daima doğru bilgilendirmekten geçmektedir. İman neden eman oluşturmuyor. Güven ülkeleri neden oluşmuyor. Tevhid neden vahdete dönüşmüyor?''

İnsanlığın merhametinin azaldığını kaydeden Görmez, insanlığın Hz. Muhammed'in getirdiği merhamete ihtiyacı olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, programın sonunda Balkanlar'dan gelen din adamlarına gül verdi. 

Bakmadan Geçme