'Irak'ta Ramadi'den sonraki hedef Felluce'

Irak ordusunun, polis teşkilatı ve gönüllü birliklerin desteğiyle, ülkenin ikinci büyük Sünni kenti Ramadi'yi DAEŞ'ten geri almasının ardından, hedefinin Felluce'yi kurtarmak olduğu bildiriliyor.

  • 925

Irak ordusunun, polis teşkilatı ve gönüllü birliklerin desteğiyle, ülkenin ikinci büyük Sünni kenti Ramadi'yi terör örgütü DAEŞ'ten geri almasının ardından, hedefinin Felluce'yi kurtarmak olduğu bildiriliyor.

Enbar Vilayet Meclisi Güvenlik Komitesi Üyesi Barakat Raci el-İsavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Güvenlik güçlerinin Ramadi'den sonraki hedefi Felluce ve Hit'i geri almak. Bu güçler eğer Ceziretü'l Halidiyye'yi ele geçirir ve merkezi hükümet de bu konuda samimi davranırsa söz konusu bölgeler 10 ila 15 gün içinde kurtarılabilir' dedi.

Ramadi, hayalet kente dönüştü

İsavi, yaşanan çatışmalar ve DAEŞ'in ardında bıraktığı yıkım sonucu çoğu kamu binası ve yerleşim yerinin kullanılamaz hale geldiğini, Ramadi'nin adeta hayalet kente dönüştüğünü ifade etti.

Enbarlı Arap Aşiretleri Sözcüsü Şeyh Sabah el-Humud da Ramadi'den sonraki hedefin Felluce olması gerektiğini vurgulayarak şunları belirtti:

'Ramadi'den sonra hedef Felluce olmalı. Fakat bundan önce Felluce ile Ramadi arasındaki Sufiyye, Elbubali, Elbuisa, Sola ve Filahat bölgesini militanlardan temizlemek gerekiyor. Böylece Felluce, batı ve güneybatıdan rahatça abluka altına alınıp kurtarılır.'

'DAEŞ'e yardım edenler cezalandırılacak'

Enbar'ın DAEŞ tarafından ele geçirildiği sırada direniş gösterdiği gerekçesiyle yüzlerce mensubu infaz edilen Elbu Nemr aşireti lideri Şeyh Naim el-Guud ise terör örgütüne yardım ve yataklık edenlerin cezasız kalmayacağını belirterek, 'Bölgedeki aşiretler, DAEŞ'e destek olan mensuplarını tespit ederek, gereken cezayı almaları için güvenlik güçlerine teslim edecek' dedi. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme