'İftarlık Gazoz' filminin Antalya galası yapıldı

Yüksel Aksu'nun yönettiği, Cem Yılmaz'ın başrolünde oynadığı 'İftarlık Gazoz' filminin Antalya galası gerçekleştirildi.

  • 907

ANTALYA

Yüksel Aksu'nun yönettiği, Cem Yılmaz'ın başrolünde oynadığı 'İftarlık Gazoz' filminin Antalya galası gerçekleştirildi.

Kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen galaya, filmin yönetmeni Aksu, yapımcılarından Elif Dağdeviren, başrol oyuncularından Berat Efe Parlar, Ümmü Putgül ve Okan Avcı katıldı.

Film gösterimi sonrası düzenlenen söyleşide Aksu'ya, Yılmaz'ın canlandırdığı 'Cibar Kemal' karakterinin babası olduğunu iddia eden Yusuf Kanat'ın, 'Gerçeğe aykırı şekilde anlatılarak küçük düşürüldüğünü' öne sürerek mahkemeye yaptığı başvuruda, 'Gösterimlerin tedbiren durdurulması ve 150 bin lira manevi tazminat ödenmesi' talebinde bulunduğunu anımsatıldı.

'Ben de birkaç saat önce öğrendim, bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum' diyen Aksu, Dağdeviren'in önerisiyle karaktere Yılmaz'ın oğlu Kemal'in adını, 'bebeklikten yeni çıkmış çocuk' anlamına da gelen 'cibar' kelimesiyle birleştirerek verdiklerini anlattı.

Senaryodaki ustanın, erdemli biri olduğunu vurgulayan Aksu, 'Dolayısıyla alınılması üzüntü verici. Bir sanatçı olarak sadece kendi hemşehrimden böyle bir şey çıkması birazcık üzdü o kadar. İnsanların tamamını memnun etmek olanaksız olabiliyor. Mahkemeye veren de bizim ağabeyimiz, sevdiğimiz, kıymetli bir hemşehrimiz. İncittiysem üzülürüm, bundan başka da bir şey yapamam' dedi.
Yapımcı Dağdeviren de söz konusu filmin, sinema geçmişinde hiç olmadığı kadar bir hafta içinde birden bire gündeme oturduğunu belirtti.

Dağdeviren, Cem Yılmaz'ın oğluyla vakit geçirdiği için Antalya'daki galaya katılamadığını sözlerine ekledi.

Filmin minik yıldızı Parlar ise 'Adem' rolü için 5 kilo verdiğini, karakteri anlamak için de bir gün oruç tuttuğunu belirtti. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme