'İftarlık Gazoz' 29 Ocak'ta vizyona giriyor

Yüksel Aksu'nun yazıp yönettiği, Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar'ın başrolde oynadığı 'İftarlık Gazoz' filminin basın gösterimi yapıldı. Film 29 Ocak'ta vizyona girecek.

  • 893

İSTANBUL

Yüksel Aksu'nun yazıp yönettiği, başrollerinde Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar'ın olduğu 'İftarlık Gazoz' filminin basın gösterimi yapıldı.

Kanyon AVM'de yapılan gösterimin ardından düzenlenen basın toplantısına, yönetmen Yüksel Aksu ve filmin oyuncuları katıldı.

Toplantıda konuşan Yüksel Aksu, çocuk oyuncu için binden fazla çocukla görüştüğünü belirterek, 'Sektörüme kızmıyorum, ekmek davası, buzdolabı davası ama 'Şu tarihte dizim başlıyor, bu tarihte dizim başlıyor' gibi bir kastta yokum. Dizi yapanlara bir şey dediğim için değil. Benim için bir rol, iki tatil arasında attırılıp, arada da Bodrum'da güneşlenilip yapılacak bir şey değil. Benim için rol, bir akademik araştırma alanı. Dolayısıyla onun minimum 6 ayını istiyorum veya kendisini o kısa dönemde vakfetmesini istiyorum' dedi.

Cem Yılmaz: Bu karakter iyi geldi

Filmde 'Gazoz Ustası Cibar Kemal' karakterini canlandıran Cem Yılmaz, drama filmlerinde oynamayı sürdüreceğini aktararak, 'Filmin ön çalışmasından itibaren her evresinde çok zevk aldım. İlk defa o bölgede bir film çektim. Yüksel'in daha önceki filmlerinde, hep arkadaşlar arasında çok gıptayla bahsettiğimiz bazı özellikler var. Gerçeklik ve dozunda mizah gibi. Dolayısıyla bana uygun bir rolü bekliyordum, bu karakter iyi geldi' ifadelerini kullandı.

'Çırak Adem' rolünü oynayan çocuk oyuncu Berat Efe Parlar, senaryoyu ilk okuduğunda duygulandığını ve güzel bir film olacağına ilk günden itibaren inandığını belirtti.

Adem'in babasını canlandıran Okan Avcı, heyecanlı olduklarına vurgu yaparak, 'Bazı sebeplerden ötürü bize unutturulan, unutturulmaya çalışılan bir Anadolu var. Hepimizin aslında yaşadığı, bildiği, hikayelerden romanlardan okuduğumuz. Yüksel abi bunu çok güzel anlatabildi. Ben de içinde olabildiğim için çok mutluyum' dedi.

'Her şey bir niyetle başlar' sloganını kullanan ve görüntü yönetmenliğini Mirsad Herovic'in üstlendiği filmin müzikleri ise Yunanlı besteci Evanthia Reboutsika'ya ait.

Muzaffer Yıldırım ve Elif Dağdeviren yapımcılığında çekilen 'İftarlık Gazoz', 29 Ocak'ta vizyona girecek.

Muhabir: Musa Alcan www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme