'Gerçek dışı bilgilerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılıyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SGK'ya yönelik iddialarına ilişkin, 'Gerçek dışı bilgilerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmakta ancak milletimiz hiçbir zaman bu sese kulak vermemektedir' değerlendirmesinde bulundu.

  • 797

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yönelik bazı iddialarda bulunduğunu hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun bazı rakamları da zikrederek yaptığı açıklamanın, doğru bilgiler içermediğini vurgulayan Soylu, SGK'nın, uzun yıllardır tüm vatandaşlara sosyal güvenlik hizmeti veren ve Genel Sağlık Sigortasıyla herkesi sağlık hizmeti kapsamına alan Türkiye'nin en önemli kurumlarının başında geldiğini belirtti.

Sosyal güvenlik reformu ile artık kimsenin hastane kapılarında, banka önlerinde, ilaç kuyruklarında beklemediğini, istediği hastaneye gidebildiğini, ilacına kolayca erişebildiğini, sevk çileleriyle uğraşmadığına dikkati çeken Soylu, yeni sistemle herkese sağlık güvencesi sağlandığı gibi kapsama alanının da yüzde 38'den yüzde 98'e çıkartılarak sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi devreye sokulduğunu kaydetti.

Soylu, gelişmiş pek çok ülkenin hala gerçekleştiremediği bu sistemin, herkes tarafından takdirle karşılandığına işaret ederek, şunları belirtti:

'Bu ülkede yaşayan ve SSK'ya genel müdürlük yapan Sayın Kılıçdaroğlu da aslında bu gerçekleri bilmektedir. Zira, Sayın Kılıçdaroğlu, SSK'nın kendi döneminde battığını pek çok defa itiraf etmiş, bu itiraflardan birine de dünkü konuşmasında yer vermiştir. Muhalefetin elbette eleştirme hakkı vardır. Ancak, başarılı çalışmaların da takdir edilmesi, dürüst muhalefetin ilkeleri arasında yer almalıdır. Maalesef her zaman olduğu gibi, yanıltıcı ve gerçek dışı bilgilerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmakta ancak milletimiz hiçbir zaman bu sese kulak vermemektedir. Son on dört yılda yapılan seçimler ve milletimizin takdiri ortadadır.'www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme