'Dünya kamuoyu Suriye konusunda kandırılıyor'

Suriye Türkmen Cephesi Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Süleyman, Halep ve çevresinde yaşanan çatışmalara ilişkin dünya kamuoyunun yanıltıldığını, Rusya'nın DAEŞ ile mücadele etmediğini kaydetti.

  • 777

Suriye Türkmen Cephesi Sultan Mehmet Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye silah desteği verdiğini, rejim birliklerinin de PYD'ye açık destek sağladığını belirtti.

Suriye'nin kuzeyindeki asıl amacın, Kürt devleti kurmak olduğunu dile getiren Süleyman, 'Eğer Azez'in güneyindeki köyler düşerse PYD ile DAEŞ'in hatları birleşecek ve DAEŞ bulunduğu alanlardan çekilerek oraları PYD'ye bırakacak, bu büyük bir proje' dedi.

'Rus uçakları DAEŞ cephelerini bugüne kadar hiç vurmadı'

Rusya'nın DAEŞ hedeflerine yönelik saldırısının olmadığını ifade eden Süleyman, 'Büyük bir oyun sahneleniyor, dünya kamuoyu Suriye konusunda kandırılıyor. Rus uçakları DAEŞ cephelerini bugüne kadar hiç vurmadı' dedi.

Süleyman, 'Rus uçakları havadan saldırı yaparken, Lazkiye açıklarındaki Rus savaş gemilerinden de füzeler atılıyor. Hedef gözetmeden tüm köylere bomba yağdırıyorlar. Dünyanın göz önünde katliam yapıyorlar' ifadelerini kullandı.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme