'Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın' kampanyası

İHH ile Üsküdar Belediyesi iş birliğinde 'Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın' kampanyası ile hayırseverler tarafından standa asılacak giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hedefleniyor.

  • 691

İSTANBUL

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Üsküdar Belediyesi iş birliğinde Üsküdar Meydanı'na 'Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın' sloganıyla konulan standa hayırseverler tarafından asılacak giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hedefleniyor.

İHH yetkilisi Salih Adıyaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın ilçedeki bölümünün Üsküdar Belediyesi iş birliğinde yürütüldüğünü belirtti.

Üsküdar Meydanı'na konulan standın şubat ayı sonuna kadar burada kalacağını aktaran Adıyaman, 'Standın başında herhangi birisi kalmayacak. Bizim geleneksel pratiklerimizde de olan bir karşılığı var bu çalışmanın. Bir sadaka taşları olsun ya da askıda ekmek uygulaması gibi. Bunun da öyle olmasını istiyoruz. İnsanların birbirine güven esaslı bir ilişkiye geçmesini istiyoruz. Zira bu güven problemiyle hareket ettiğimiz sürece insanlar iyilik yapmayacaklar. Biz burada tabir yerindeyse iyilik yapıp denize atıyoruz, inşallah karşılığını bulur diye ümit ediyoruz' şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir ilk

Adıyaman, bu tarz bir projenin Türkiye'de ilk olduğunu dile getirerek, şunları belirtti:

'İnşallah ilerleyen senelerde de devam eder diye ümit ediyoruz. Zira kış aylarında sokakta yaşayan ya da kışlık kıyafet alma olanakı olmayan muhtaç ailelerin buradan gelip ihtiyacını giderebilmesi önemli. Aynı zamanda evlerimizde kullanmadığımız, hatta etiketini dahi çıkarmadığımız eşyalarımızı burada paylaşıyoruz. İhtiyaç sahipleri kalabalık içerisinde kıyafetleri almaya gelmiyorlar, bir mahcubiyetleri var. Biz buradan çekilip gittiğimizde hem bağış yapmak isteyenler hem de ihtiyaç sahipleri buraya geliyor.'

Muhabir: Adem Koç www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme