'Diyala'da yaşananlar mezhep temizliğidir'

Irak Parlamentosu Yekgirtu Milletvekili Emin, Diyala'da Sünnilere yapılan saldırıların mezhep temizliği amacı taşıdığını belirterek, 'Haşdi Şabi içindeki bazı gruplar terörist eylemler içinde' dedi.

  • 653

Irak Parlamentosu Yekgirtu Milletvekili Musena Emin, Diyala'da Sünnilere yapılan saldırıların mezhep temizliği amacı taşıdığını belirterek, 'Haşdi Şabi (Şii milis gücü) içerisindeki bazı gruplar terörist eylemler içerisindedir' dedi. Emin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Şu anda Diyala ilinde Sünnilerin karşılaştığı olaylar mezhep temellidir. Çok düşmanca olup iyi bir niyet içermediği gibi, DAEŞ'in yaptığından hiçbir farkı da yoktur' ifadelerini kullandı.

Haşdi Şabi'nin DAEŞ ile mücadele adı altında farklı terör eylemleri içerisinde olduğunu iddia eden Emin, 'Yasal bir stadüye sahip olmayan Haşdi Şabi içerisindeki bazı gruplar, terör örgütü DAEŞ ile mücadele adı altında farklı terör eylemleri gerçekleştiriyor. Haşdi Şabi içerisindeki grupların düşünceleri ve eylemleri ulusal olmayıp, tehlike sinyalleri veriyorlar' görüşünü savundu. DAEŞ'in bölgeden tamamen temizlenmesinden sonra söz konusu grupların elindeki silahların Irak merkezi hükümeti tarafından teslim alınmadığı takdirde, bir başka ciddi tehlikenin ülkeyi bekleyeceğini vurgulayan Emin,'Irak'ın geleceği tehlike altına girip, daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalınacaktır' yorumunu yaptı. 

'Şu anda Irak'ta meydana gelen savaş suçları, terör saldırıları, bölgelerin demografisinin mezheplere göre değiştirilmeye çalışılması da bir başka tehlikenin işaretidir' diyen Emin, 'Söz konusu böyle bir eylem içerisinde olunması Irak'taki etnik ve dini azınlıklar için ciddi bir tehlikedir' dedi. Milislerin yaptığı saldırıların önlenmesinde hükümetin başarızı olduğunun altını çizen Emin, 'Hükümet milis grupları kontrol etmede başarısız ve yetersiz. Bu konunun ele alınması için parlamentoda bir oturum yapılacak' dedi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme