'Devlet terörle mücadelede halkının yanında olduğunu gösterecek'

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, terörle mücadelede bölge halkına zarar verilmemesine hassasiyet gösterdiklerini belirterek, 'Devlet, terörle mücadelede halkının yanında olduğunu gösterecek' dedi.

  • 660

GAZİANTEP - KEREM KOCALAR

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem AK Parti'nin hem de Bakanlar Kurulunun ana gündem maddelerinden birisinin terörle mücadele olduğuna işaret etti.

Doğu ve Güneydoğu'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Gül, şöyle konuştu:

'Terörle mücadelede bölge halkının zarar görmemesi bizim en hassas olduğumuz konulardan birisi. Devlet, terörle mücadelede halkının yanında olduğunu gösterecek. Ekonomik ve sosyal olarak mağdur kim varsa, her zaman onların yanında olacağız. Şu anda yöre halkına başta kira olmak üzere her türlü desteği veriyoruz.'

'Bölge halkını yalnız bırakmayacağız'

Bölge insanını yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Gül, bu çerçevede tüm bakan ve genel başkan yardımcılarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha fazla bulunacağını hatırlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun haftaya Mardin'de olacağına dikkati çeken Gül, 'Başbakanımız artık haftada birkaç gün bölgeyi ziyaret edecek. Bölge halkını asla yalnız bırakmayacağız. Bu ziyaretler, buradaki mücadelenin Kürt halkına karşı değil, onlara zulmeden, insanları göçe zorlayan teröristlere karşı yapıldığını gösterecek. Söz konusu bölgeler bin yıldır Kürt ve Türk'ün beraber yaşadığı alanlar. Biz de kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Başbakanımız, Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinde olacak. Başbakanımız ziyaretler sırasında vatandaşlarımızla kucaklaşacak' dedi.

'Rehabilitasyon projeleri hazır'

Abdulhamit Gül, terörle mücadelenin en kısa sürede başarıyla sonuçlanacağına inandığını ifade etti.

Bazılarının, 'Cizre'ye ambulans gelmiyor' şeklinde seslerini yükseltmelerinin temel nedeninin terörle mücadeledeki başarı olduğuna belirten Gül, şunları belirtti:

'Yani bir nevi teröre yandaş olanların duyduğu rahatsızlık ortaya çıkıyor. Oraya ambulans gitmiyorsa önce o hendeği kapatacaksınız. Terörle başarılı bir mücadele yapılıyor ama sadece sadece güvenlik boyutuyla değil. Oradaki sosyal rehabilitasyon projelerimiz hazır. İnşallah terör olayları sona erdikten sonra maddi kalkınmayla beraber rehabilitasyon çalışmaları da başlayacak.'

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme