'Davutoğlu ile yürümez' diyen Nasuhi Güngör'e bir darbe de TRT'den!

AK Parti artık Davutoğlu ile yoluna devam edemez' diyen ve Star gazetesinden kovulan Nasuhi Güngör için TRT de harekete geçti

  • 2970

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen A Haber’de dün gece “Erdoğan-Davutoğlu” tartışması yaşanmış “Toplumsal Hafıza” programınının konuklarından TRT Genel Müdür Müşaviri ve Star yazarı Nasuhi Güngör “AK Parti artık Davutoğlu ile yoluna devam edemez” demişti. AKP’ye en yakıngazetecilerden birisi olarak bilinen Güngör’ün bu açıklamaları Ankara kulislerine deyim yerindeyse bomba gibi düştü.

Nasuhi Güngör görevden alındı

STAR’DAN KOVULDU

Sabah saatlerinde Güngör’ün sözlerinin faturası kesilmeye başlandı. Nasuhi Güngör’ün köşe yazarlığı yaptığı Etkhem Sancak’ın sahibi olduğu Star’dan gönderildiği açıklandı.

Nasuhi Güngör’e bir şok da TRT’den geldi. Geçtiğimiz aylarda TRT’deki Haber ve Spor Daire Başkanlığı görevinden alınan ve Genel Müdür Müşavirliği görevine kaydırılan Nasuhi Güngör’ün TRT’den tamamen atılması için düğmeye basıldığı öğrenildi. TRT yönetiminin canlı yayında yaptığı açıklamalar yüzünden Güngör için disiplin sürecini başlattığı öğrenildi. Süreç ile ilgili Güngör'ün TRT'de daire başkanlığı yaptığı süreçteki dış yapım ve alımların da inceleneceği bildirildi. Güngör'ün sekiz günlük sürecin ardından TRT’den atılacağı kaydedildi.

Bakmadan Geçme