'Dağıtılmış ümmeti toplama görevi Türkiye'ye düşüyor'

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, 'Şu halde birilerinin öne çıkıp dağılmış olan, dağıtılmış olan ümmeti toplaması lazım. Bu görev Türkiye'ye düşüyor, bu kanaatteyiz' dedi.

  • 1038

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin uyguladığı dış politikayı eleştirdiklerini belirterek, 'Türkiye'nin dış politikasını biz aşağıdan beri yanlış bulduk ancak bu yanlışlık gerek Rusya'ya gerekse İsrail'e, Türkiye'ye karşı pervasız bir tutum içine girme hakkını vermez' dedi.

Türkiye olarak Rusya'nın tehditlerini kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Mustafa Kamalak, İsrail'in Mavi Marmara saldırısında dökmüş olduğu şehitlerin kanlarının bedelini mutlaka ödemesi gerektiğini belirtti.İslam Birliği kurulmalıTürkiye öncülüğünde bir 'İslam Birliği' kurulması gerektiğini savunan Kamalak, 'Şu halde birilerinin öne çıkıp dağılmış olan, dağıtılmış olan ümmeti toplaması lazım. Bu görev Türkiye'ye düşüyor, bu kanaatteyiz. Kısacası Türkiye dış politikasını mutlak suretle gözden geçirmeli ve barışçı bir söylem ve barışçıl bir politika geliştirilmeli diye düşünüyorum' şeklinde konuştu. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme