'DAEŞ herkesin başının belası haline gelmiştir'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sultanahmet'teki terör saldırısına ilişkin, 'Bugün İstanbul'da, geçmişte Paris'te yaşanan olaylar, bölgede yaşananlarla ilişkili. Bugün DAEŞ herkesin başının belası haline gelmiştir' dedi.

  • 762

ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 8. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, konum itibarıyla Türkiye'nin her yöne 3 saatlik uçuş yapıldığında 1,5 milyar nüfusa ve 31 trilyon dolarlık pazara giriş yapabilecek ulaşım olanaklarına sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi olduğunu vurgulayan Yıldırım, 'Dünyada yaşanan krizlere ve ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye, dünya ekonomisindeki yerini koruyor' dedi.

Medeniyetlerin, kültürlerin ve dinlerin buluşma noktası olan Tükiye'nin taşıdığı sorumluluğa dikkati çeken Yıldırım, insan onurunun korunmasının birinci öncelik olduğunu anlattı.

Türkiye'nin Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yaparak dünyaya güzel bir mesaj verdiğini belirten Yıldırım, 'İnsan hayatından daha önemli bir şey yok. Bölgede artık güç yarışını bırakın. Gelin buradaki insanların hayatını kurtaracak, buradaki sorunları yok edecek işlere kafa yoralım' dedi.

Yıldırım, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak için gereken her türlü adımı atarken, bir yandan da dünya barışına katkı sağlamak için çaba sarfettiğine işaret ederek, 'Bugün İstanbul'da, geçmişte Paris'te yaşanan olaylar bölgede yaşananlarla ilişkili. Bu bölgelerde yaşanan istikrarsızlık ve otorite boşluğu maalesef yasa dışı örgütlere olanak veriyor. DAEŞ bunun en canlı örneğidir. Bugün DAEŞ herkesin başının belası haline gelmiştir' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ayşenur Sağlam-Merve Özlem Çakır www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme