'Bayırbucak'tan Türkiye'ye gelenlerin sayısı 3 bin 120'

AFAD, 'Bayırbucak bölgesinde devam eden şiddetli saldırılardan kaçarak Yayladağı sınırından Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli misafirlerimizin sayısı üç günde 3 bin 120'ye ulaştı' açıklamasını yaptı.

  • 777

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde saldırılardan kaçarak AFAD koordinasyonunda Yayladağı sınırından Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli Türkmen ve Arapların sayısının üç günde 3 bin 120'ye ulaştığı bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saldırıların Yamadi kampına da sıçraması üzerine, çoğunluğunu bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 731 kişilik ilk sığınmacı kafilesi 29 Ocak'da Yayladağı'nın Pulluyazı köyündeki sınırdan Türkiye'ye giriş yaptı. Girişlerin devam ettiği Pulluyazı'da, son üç günde Türkiye'ye sığınanların sayısı 3 bin 120 oldu.

Biyometrik kayıt işlemlerinin ardından, ailelerin bir kısmı akrabalarının yanına yerleştirilirken diğerleri AFAD'ın Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki barınma merkezlerine sevk ediliyor.

AFAD'ın Bayırbucak Türkmenleri için Yayladağı'nda kurduğu Güveççi Barınma Merkezi ilk misafirlerini kabul etti. Merkeze dün itibarıyla 162 kişi yerleşti.

Sığınmacı kabullerinde uygulanan Kitlesel Göç Yönetimi Sistemi kapsamında, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Hatay Valiliği işbirliğiyle devam eden çalışmalar için 202 personel görevlendirildi.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme