'Azerbaycan'ın acil kredi ihtiyacı yok'

Azerbaycan Maliye Bakanı Samir Şerifov, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'ndan acil kredi almaya ihtiyaçlarının olmadığını belirtti.

  • 666

BAKÜ

Azerbaycan Maliye Bakanı Samir Şerifov, düzenlediği basın toplantısında yabancı basın kuruluşlarında çıkan 'Azerbaycan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (WB)'ndan 4 milyar dolar kredi alacak' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yapılması planlanan yapısal reformlarla ilgili hükümete ne gibi desteğin verilebileceğini müzakere ettiklerini ifade eden Şerifov şunları belirtti:

'Şimdilik kredi almamız söz konusu değil. Yeteri kadar döviz rezervimiz var. Durumumuz yabancı basın kuruluşlarında gösterildiği gibi çok da kötü değil. IMF'le teknik konuları müzakere ediyoruz. Uluslararası uzmanlarla fikir alışverişi yapıyoruz. Müzakere sonucunda ortak bir program üzerinde anlaşılırsa daha sonra belirli mali destek konusunu da görüşürüz.'

'Bütçe yeniden planlanacak'

Şerifov, devletin başlıca gelir kaynağı olan petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle bütçenin tekrar gözden geçirilme zorunluluğunun doğduğunu belirtti.

Hükümet olarak bu konuda çalışma yaptıklarını bildiren Şerifov, petrol fiyatlarındaki düşüşün ülkeye döviz girişini ve gelirleri önemli ölçüde azalttığını söyleyerek, '2016 bütçesi için petrolün varil fiyatı 50 dolar baz alınmıştı. Fakat fiyatlar hızla inerek 30 dolardan da aşağı düzeye geldi. Bütçeyi yeniden planlayacağız ve petrolün varil fiyatı olarak 25 dolar baz alınacak' bilgisini verdi.

Muhabir: Ruslan Rehimov
www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme