'Avrupa Putin'in şantajlarının kurbanı olmamalı'

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, 'Sanki Putin olmadan Suriye konusunda hiçbir şey yapılamayacağı düşüncesiyle Avrupa'nın Putin'in şantajlarının kurbanı olmaması lazım. Dünyada meydana gelen her şey, Rusya'nın saldırganlığıyla ilgilidir' dedi.

  • 576

BERLİN

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, Rusya ile açık bir savaşın yaşanma tehlikesinin geçen yıldan daha fazla olduğunu belirtti.

Rusya'nın, Minsk Anlaşması'nın hiçbir maddesini yerine getirmediğini ifade eden Poroşenko, 'Buna karşılık, Rus komutanlarının da bulunduğu 8 bin Rus askeri var ülkemizde. Sınırda yeni askeri merkezler oluşturuyor. Rusya, bu savaş hazırlığına çok fazla yatırım yapıyor” dedi.

'Dünyadaki her şey Rusya'nın saldırganlığıyla ilgili'

Ukrayna'nın doğusunda yaşananlara bakıldığında AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımları kaldırmaması gerektiğini vurgulayan Poroşenko, “Sanki Putin olmadan Suriye konusunda hiçbir şey yapılamayacağı düşüncesiyle Avrupa'nın, Putin'in şantajlarının kurbanı olmaması lazım. Dünyada meydana gelen her şey, doğrudan veya dolaylı olarak Rusya'nın saldırganlığıyla ilgilidir” dedi.

Putin'in daha önce verdiği bir röportajda kendisi için sınırların önemli olmadığı yönündeki ifadesi hatırlatılan Poroşenko, “Onun Ukrayna'nın sınırlarını kabul etmediğini biliyoruz. Bundan dolayı bu, her şeyin olabileceğiyle ilgili Avrupa'ya yönelik bir ifade. Putin kırmızı çizgileri kabul etmiyor ve sözde Rus azınlıkların dışlandığı bahanesiyle başka ülkeleri de ilhak edebilir” uyarısında bulundu.

Muhabir: Erbil Başay www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme