'Avantajlı bir skor almak istiyoruz'

Galatasaraylı futbolcu İnan, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında karşılaşacakları İtalyan ekibi Lazio'nun güçlü bir takım olduğunu belirterek, kendi sahalarında avantajlı bir skor almak istediklerini belirtti.

  • 733

İSTANBUL

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın kaptanı, Lazio müsabakasının önemine vurgu yaparak, 'Yarınki maç bizim için çok önemli. Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Kendi seyircimiz önünde avantajlı skor almak istiyoruz. Gerekli çalışmaları yaptık. Çok iyi de konsantre olmuş durumdayız. Ne olursa olsun yarın istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum' dedi.

Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini hatırlatan Selçuk, 'Gerçekçi olmak lazım. Ligde istediğimiz seviyede ve sırada değiliz. Yarınki bir çıkış maçı. Bazen böyle maçlar oyuncular ve takımlar için şanstır. İki kupada da iddialıyız. Yarınki maçın önemini hepimiz biliyoruz. Gerekli konsantrasyon takımda fazlasıyla mevcut. İş sadece yarınki 90 dakikaya kaldı' ifadelerini kullandı.

Deneyimli orta saha oyuncusu, Galatasaray taraftarını yarın Türk Telekom Arena'da oynanacak maçta kendilerini desteklemeye davet ederek, 'Onlarla varız. Taraftarımıza özellikle yarınki maçta çok ihtiyacımız var. Birçok başarı elde ettik. Bunda taraftarımızın payı çok büyük. Onlardan beklentimiz, yarın maça gelip, 90 dakika boyunca bizi desteklemeleri. Onların gücünü arkamızda hissedince bambaşka bir Galatasaray izlettirebiliriz' şeklinde görüş belirtti.

'Burak yokken de burada şampiyonluk yaşadım'

Selçuk İnan, Çin'in Bejing Guoan Kulübüne transfer olan yakın arkadaşı Burak Yılmaz'ın gidişinin kendisini olumsuz etkilemeyeceğini belirtti.

Selçuk, Burak'ın gitmeyi tercih ettiğini belirterek, 'Burak Yılmaz benim kardeşim. Bu kendi tercihi. Gitmek istedi. İnşallah orada başarılı olur. Büyük bir oyuncu ve bize çok katkısı oldu. Burak yokken de burada şampiyonluk yaşadım, başarılı oldum. Onu çok seviyorum ama profesyonel oyuncuyum. Yaşımız da 30'u geçti. Performansımı ya da sahadaki duruşumu etkileyecek olumsuz bir şey söz konusu bile olmaz. Gidişine tabii ki üzüldüm, hocamız ve tüm takım üzüldü ama beni olumsuz etkilemeyecek' değerlendirmesinde bulundu.

Ligde son yapılan Mersin İdmanyurdu maçının son dakikalarında Wesley Sneijder'in serbest vuruş sırasında gösterdiği tepkinin sorulması üzerine Selçuk, 'Yaşandı, oldu ve bitti. Belki de olmaması gerekirdi ama maçın içinde bazen yaşanabiliyor. Yaşanmış ve geçmiştir. Kafamıza takacak kişiler değiliz. Biz çocuk değiliz. Büyük bir camiayı temsil ettiğimizin farkındayız. Büyük bir konu ve önemli bir şey değil' dedi.

Selçuk'tan ikinci dalya

Selçuk İnan, Lazio karşılaşmasıyla 2011-2012 sezonunda transfer olduğunu Galatasaray'daki 200. resmi maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılı takıma önemli başarılılar elde eden Selçuk, Türk Telekom Arena'da 100. resmi maça çıkan ilk oyuncu unvanını da elde edecek.

İkinci dalya heyecanıyla ilgili açıklamada bulunan 31 yaşındaki futbolcu, 'Galatasaray formasıyla oynadığım her maç benim için çok önemli. Her karşılaşmaya ayrı duygularla çıkıyorum. İnşallah bundan sonra başarılı ve istikrarlı nice maçlar oynarız' şeklinde görüş belirtti.

Teknik direktör Mustafa Denizli ise Selçuk ile ilgili, 'Selçuk'u 200 maçı için kutluyorum. Hem kaptan hem de Galatasaray'a emek veren ve başarılarında büyük katkısı olan bir futbolcu olarak son derece mutluyum' açıklamasını yaptı. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme