'Allah bu tiplerden Türk demokrasisini korusun'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası camiden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • 807

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları hakkında, "Ben daha önce kendisi için 'Çırak bile olamadı' demiştim, gerçekten çırak bile hala olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya edebim müsaade etmiyor ama geçen söyledim zaten 'Siyasi sapık' dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız benim partimizin kuruluşundan itibaren dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerlerini değerlendirmeye bu zatın ne ilmi ne yaşamı ne de siyasetteki yeri zaten el vermez. İşte bir kasetle geldiği makam var, eğer o kaset olayı olmasaydı zaten o makama da gelemezdi kaldı ki bir başka yön, Sayın Baykal'ın yanından çıktıktan sonra gazeteciler sorduğunda 'Adaylık düşünmüyorum' diyen kişi ertesi gün biliyorsunuz aday oldu. Bunda yalan, dolan her türlü şey var. Akşam başka, sabah başka. Öyle bir tip, tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin görüşme kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunun iptaline yönelik görüşme kararı almasına ilişkin, "Bu bir rutindir. Bu tür müracaatlarda 10 gün içinde yanılmıyorsam esasa girmenin kararını verir, ondan sonra da yine yanılmıyorsam bir ay içerisinde de bunu görüşür, gereken cevabı verir. Olay bu rutinin işlemesidir" dedi.

"Bunlar tabii karakter meselesi, cibiliyet meselesi"

MKE Silah Fabrikası Müdürü'nün tutuklanmasına ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar tabii karakter meselesi, cibiliyet meselesi. Buna yok diyemeyiz. Buna benzer şeyler çıkabilir. Nitekim şu anda tutuklandı ve iyi ki tabii ki böyle bir süreç işlemiş oldu. Buna benzer şeyleri yani her yerde bekleyebilirsiniz, olabilir. Temenni ederiz ki bunlar minimize olsun, hiç olmasın ama bu tabii çok çok üzücü bir olay. Bir makama gelmiş böyle bir insanın kalkıp da böyle bir sırrı deşifre etmesi veya buna tevessül etmesi çok çok yanlış bir olaydır. Tabii şimdi artık yargı onunla ilgili gereğini yapacaktır" ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar zaten kendileri için başka tür vatansızlık veya başka tür vatandaşlık arıyorlar. Bunları oralara havale etmek, sevk etmek lazım. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında Türkiye'ye, Türk vatanına, Türk milletine ihanet olamaz. Bunlar bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet içerisindedirler. Bu ihanet içerisinde olanların da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vasfını taşımalarını doğru bulmuyorum."

''Allah bu tiplerden Türk demokrasisini korusun'' (video)

Bakmadan Geçme