'Ahıska Türkleri' belgeselinin Türkiye galası yapıldı

Ahıskalı Türklerinin sürgün edilişini anlatan 'Ahıska Türkleri' belgeselinin Türkiye galası, Bursa'da yapıldı.

  • 867

BURSA

Ahıskalı Türklerinin sürgün edilişini anlatan 'Ahıska Türkleri' belgeselinin Türkiye galası, Bursa'da yapıldı.

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneğince Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin işbirliği ile hazırlanan belgeselin Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki galasına Bursa'da yaşayan Ahıskalılar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıskalılar'ın 1944'te 14 Kasım gecesinde hiçbir neden yokken sürgün edildiğini belirtti.

Ahıskalıların Orta Asya'nın steplerine savrulduklarını ifade eden Balcı, bunu yapanların insanlığın en ağır suçlarından birini işlediğini işaret etti.

Balcı, bunu yapanların, Müslüman Türk olmaktan başka günahı bulunmayan Ahıskalıları sürüldükleri topraklarda ortadan kaldırma amacı taşıdığını belirterek, 'Ancak onların bilmedikleri bir durum vardı, sürüldükleri bu topraklarda kardeşlerimizi yine öz kardeşleri karşıladılar. Oralar da bizim vatan topraklarımızdı. Kardeşlerimiz kendi dinleriyle, dilleriyle aynısını yaşayanların sofralarına misafir oldular ve ayakta kalmak için bu kardeşlik duygusuna sarıldılar' dedi.

Halk oyunları ekibinin geleneksel Ahıska Barı gösterisinin ardından belgesel gösterime sunuldu.

 

 

 

 

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme