񠛸 Yıllık Hikaye: Oyuncak Sergisi' açıldı

Yazar ve şair Sunay Akın'ın özel koleksiyonundan oluşan ve yine küratörlüğünü kendisinin yaptığı '5000 Yıllık Hikaye: Oyuncak Sergisi' açıldı.

  • 975

İSTANBUL

Yazar ve şair Sunay Akın'ın özel koleksiyonundan oluşan ve yine küratörlüğünü kendisinin yaptığı '5000 Yıllık Hikaye: Oyuncak Sergisi' açıldı.

'Mall Of İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin içerisinde yer alan 'MOİ Sanat'taki açılışta basın mensuplarına açıklama yapan Sunay Akın, toplumsal şiddetin önüne geçmek için, oyuncak seçimine dikkat etmek gerektiğini belirtti.

'Oyuncağın tarihi, uygarlığın tarihidir'

Akın, oyuncağın tarihini anlatmanın, toplumu barış içinde bir arada yaşamaya yönlendirdiğini belirterek, 'Oyuncağın tarihi, uygarlığın tarihidir. Bu oyuncak müzesinin sergisinde geçen bir saat, bin kitabın ışığına bedeldir. Burada çocuklar evet mutlu olacak, bilgi alacak ama sadece çocuklar değil anne-babalar, hatta büyükbabalar, dedeler, nineler bile o bilginin ışığını alacak' dedi.

'Burada oyuncak tarihinin en önemli eserlerini göreceksiniz'

Bir ülkenin geleceğinin o ülkenin çocuklarının hayallerinde ve oyunlarında olduğuna vurgu yapan Akın şöyle konuştu:

'İstanbul Oyuncak Müzesi'ni Göztepe'de açmasaydım, bugün açıyor olsaydım, içeride gördüğünüz şekilde olacaktı. Bütün o gözlemlerim, deneyimlerim, dünya müzeciliği hakkında yaptığım çalışmalarda geldiğim son nokta bu. Burada oyuncak tarihinin en önemli eserlerini göreceksiniz. Her oyuncak müzelik değildir. Yani bir oyuncak sergisi açmak, bir oyuncak müzesi düzenlemek, evde çocukların oynamadığı ya da eskiden oynadığı oyuncakları bir araya getirmek değildir.'

Muhabir: Musa Alcan

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme